Sajt Satovi MINS ne radi do daljnjeg.
  FESTINA

 

Festina je jedna od linija satova iz Evrope koja nabrže napreduje i spada među najstarije proizvođače satova. Reč “festina” na latinskom znači “požuri”. Festina je jedan od najprodavanijih satova u Španiji, u zemlji iz koje potiče. Mada ona zapravo nije započela svoje poslovanje u Španije, već je kompanija osnovana u Švajcarskoj 1902. godine. Pravu popularnost i svetsku afirmaciju stiče od 1984. godine kada je Miguel Rodriguez seli u Španiju. Ona je jedna od najbolje prodavanih satova srednje cene (mid-priced) u Evropi. Festina se distribuira u više od 50 zemalja sveta.

Poslovna filozofija ove kompanije se zasniva na posvećenosti inovacijama i stalnom razvoju, a sve u cilju postizanja što boljeg kvaliteta kolekcija. Moto ove kompanije glasi: U životu postoji samo jedan smer – Napred.

Festina satovi uglavnom koriste japanski kvarcni mehanizam, dok nekoliko specijalnih modela koriste Mecaquartz mehanizam, koji predstavlja automatski kvarcni mehanizam, koji ne koristi baterije. U velikom procentu Festinine ponude su sportski hronograf satovi (sa kožnom ili metalnom narukvicom), uključujući i Internacionalnu naprednu seriju Road Warrior hronograf satova. Ona takođe proizvodi i satove od 18-karatnog zalata, zatim veoma popularne modele od čelika ili sa cirkonima.

Festina je zavanični merilac vremena (time keeper) na mnogim prestižnim trkama, kao što su: Tour de France, Giro d'Italia i Vuelta a España. Pored biciklističkih trka, Festina podržava i svetska fudbalska, košarkaškaprvenstva, skijanje, hokej na ledu…

Festinu prihvataju sve generacije, osvajajući zajedno nove izazove, deleći iskustva i intenzivno uživajući u životu.

Festina zvaničan sajt: www.festina.com